Erdek Usulü Kalamar Tarifi

Erdek Usulü Kalamar Tarifi
Misafir Puanı
[Total: 5 Average: 5]

Erdek Usulü Kalamar Tarifi

Kalamarı Erdek usulü yemeyenler, kalamar yedim demesinler. Sadece restoranlarda kalamar yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler vermesi doğaldır. Hadi Canım bu muymuş yediğimiz ?  diyerek alıp pişirmekten vazgeçebilirsiniz. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır.

Erdek Usulü Kalamar Nasıl Yapılır ?

Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir gün önce almanızı öneririm. Zira pişirilmeden önce soslanıp buzdolabında marine edilmeli. Tabii ki zaman konusunda o kadar da rahat değilseniz aldığınız gün de yapabilirsiniz. Ama güzel soslanıp buzdolabında beklettiğiniz kadar ki lezzetli olmayacağını baştan söyleyeyim.

Erdek usulü kalamar sosu hazırlama çok basit bir işlemdir.

Sos – Marine İşlemleri:

1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 limon ve kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. En son 1 bardak sütü de bu karışıma ilave edin ve 1 dk daha karıştırın. Ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında ne kadar uzun süre beklerse o kadar kıvama gelir ve kalamarlar yumuşacık olur. Mümkünse 1 gün, değilse en azından 2-3 saat buzdolabında marine edin.

Marine sosu için en son eklediğiniz süt yerine 1 şişe maden suyu da kullanabilirsiniz. O da aynı etkiyi verir.

Erdek usulü kalamar nasıl pişirilir?

Marine ettiğiniz kalamarları yıkamadan un+tuz karışımına bulayıp (normal un yerine mısır unu da kullanabilirsiniz; mısır unu daha çıtır çıtır olmasını sağlar ancak mısır unu normal beyaz una nazaran daha fazla yağ çekeceği için derin bir tencerede bol yağda kızgın yağda yapmanızı tavsiye ederiz.) derin bir kapta bol kızgın yağda 2 dk kızartın. Hemen pişer merak etmeyin 3 dk dan uzun pişirmeyin yoksa kurur. Tava yerine ufak bir tencerede de pişirebilirsiniz. Yağdan çıkardıklarınızı havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alırsanız servis öncesinde fazla yağdan da kurtulmuş olursunuz.

Ayrıca kızartma sırasında dikkat etmeniz gereken bir başka husus da kalamarları ocağa atmaya başladığınız ilk başta kızmış olan yağ yavaş yavaş ısı kaybetmeye başlayacaktır. Eğer çok kişilik yapıyorsanız parça parça pişirin ki yağ çekmesin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Whatsapp' dan Soru sor